Βίντεο – πρωτότυπες συνταγές από την σεφ Andrée Rosier

Υλικά (ανά άτομο)

  • 1/2 στήθος πάπιας
  • 2 κομμάτια μάραθο
  • 1/4 ματσάκι κόλιανδρο
  • 5 γρ μέλι
  • 4 γρ φαγόπυρο ψητό
  • 2 γρ πράσινο κάρδαμο
  • 5 γρ ελαιόλαδο
  • Ένα κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πιπέρι Espelette

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το μάραθο σε χοντρές φέτες με αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.
  2. Ρίξτε νερό σε ένα ταψί μέχρι τη μέση της φέτας του μάραθου.
  3. Προψήνουμε το μάραθο στο φούρνο στους 165° για 30 λεπτά στο ταψί.
  4. Αφήστε το φιλέτο πάπιας σας σε θερμοκρασία δωματίου 1 ώρα πριν το μαγείρεμα.
  5. Βάλτε το πλάντσα σας σε μέτρια φωτιά στη τη μια πλευρά και σε πολύ χαμηλή φωτιά από την άλλη.
  6. Τοποθετήστε το φιλέτο πάπιας με το λίπος στην πολύ χαμηλή φωτιά.
  7. Αφήστε το λίπος να λιώσει σιγά σιγά και ψήστε το φιλέτο για 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
  8. Ψήστε το μάραθο στη μέτρια φωτιά μόνο για να τα χρωματίσετε 2, 3 λεπτά.
  9. Πριν αφαιρέσετε το μάραθο, αλείψτε  με κύμινο.
  10. Αφαιρέστε τις φέτες σας από μάραθο, τηγανίστε γρήγορα ψηλοκομένο μάραθο με αλάτι, πιπέρι Espelette και κόλιανδρο.
  11. Αλείφετε το λίπος του φιλέτου με το μέλι, πασπαλίζουμε το κάρδαμο και το φαγόπυρο πάνω από το λίπος και αναποδογυρίζουμε  για να ψηθούν για 1 λεπτό.
  12. Κόβετε το φιλέτο στη μέση και μπορείτε να διακοσμήσετε το πιάτο σας.

Η συμβουλή του σεφ: Το πλάντσα δεν είναι μόνο για το ψήσιμο του κρέατος. Για ένα φιλέτο πάπιας ή ένα στήθος πάπιας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το plancha σε χαμηλή φωτιά για να λιώσετε απαλά το λίπος.

Ενδιαφέρεστε για
κάποιο Αξεσουάρ?

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία και θα
επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
Ποιο προϊον σας ενδιαφέρει?

Ενδιαφέρεστε για
κάποιο Αξεσουάρ?

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία και θα
επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
Ποιο προϊον σας ενδιαφέρει?

Ενδιαφέρεστε για Ανοξείδωτο
Πλατώ Ψησίματος?

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία και θα
επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.
Ποιο προϊον σας ενδιαφέρει?
Χρώμα?