Βίντεο – πρωτότυπες συνταγές από την σεφ Andrée Rosier

Υλικά (ανά άτομο)
- 1/2 στήθος πάπιας
- 2 κομμάτια μάραθο
- 1/4 ματσάκι κόλιανδρο
- 5 γρ μέλι
- 4 γρ φαγόπυρο ψητό
- 2 γρ πράσινο κάρδαμο
- 5 γρ ελαιόλαδο
- Ένα κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πιπέρι Espelette
Εκτέλεση
- Κόβουμε το μάραθο σε χοντρές φέτες με αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.
- Ρίξτε νερό σε ένα ταψί μέχρι τη μέση της φέτας του μάραθου.
- Προψήνουμε το μάραθο στο φούρνο στους 165° για 30 λεπτά στο ταψί.
- Αφήστε το φιλέτο πάπιας σας σε θερμοκρασία δωματίου 1 ώρα πριν το μαγείρεμα.
- Βάλτε το πλάντσα σας σε μέτρια φωτιά στη τη μια πλευρά και σε πολύ χαμηλή φωτιά από την άλλη.
- Τοποθετήστε το φιλέτο πάπιας με το λίπος στην πολύ χαμηλή φωτιά.
- Αφήστε το λίπος να λιώσει σιγά σιγά και ψήστε το φιλέτο για 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Ψήστε το μάραθο στη μέτρια φωτιά μόνο για να τα χρωματίσετε 2, 3 λεπτά.
- Πριν αφαιρέσετε το μάραθο, αλείψτε με κύμινο.
- Αφαιρέστε τις φέτες σας από μάραθο, τηγανίστε γρήγορα ψηλοκομένο μάραθο με αλάτι, πιπέρι Espelette και κόλιανδρο.
- Αλείφετε το λίπος του φιλέτου με το μέλι, πασπαλίζουμε το κάρδαμο και το φαγόπυρο πάνω από το λίπος και αναποδογυρίζουμε για να ψηθούν για 1 λεπτό.
- Κόβετε το φιλέτο στη μέση και μπορείτε να διακοσμήσετε το πιάτο σας.
Η συμβουλή του σεφ: Το πλάντσα δεν είναι μόνο για το ψήσιμο του κρέατος. Για ένα φιλέτο πάπιας ή ένα στήθος πάπιας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το plancha σε χαμηλή φωτιά για να λιώσετε απαλά το λίπος.